Жоден злочин не залишиться без покарання.

    За процесуального керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури завершено досудове розслідування за фактом вчинення грабежів та розбоїв братами Л., які протягом січня – лютого 2021 року скоїли ряд корисливих тяжких кримінальних правопорушень на території м. Сєвєродонецька, та яким повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 187 КК України, а саме, у відкритому викраденні чужого майна (грабіж), вчинений за попередньою змовою групою осіб.(ч.2 ст.186 КК України) та у нападі з метою заволодіння чужого майна, поєднаному із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, вчинений особами, які раніше вчинили розбій.(ч.2 ст.187 КК України).
    Досудовим розслідування встановлено, що особами Л., за попередньою змовою, упродовж січня – лютого вчинено три епізоди грабежів та 2 епізоди розбоїв. Особи Л., у вечірній час доби, маючи на меті спільний злочинний намір, спрямований на відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинений за попередньою змовою групою осіб, та на напад з метою заволодіння чужого майна, поєднаний із насильством (розбій), вчиняли на території м. Сєвєродонецька вказані кримінальні правопорушення, тим самим спричинивши потерпілим тілесні ушкодження та матеріальну шкоду, на загальну суму близько 20000 (двадцяти тисяч) гривень.
    Наразі, досудове розслідування у кримінальному провадженні закінчено, та обвинувальний акт стосовно братів Л. направлено до суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

С.Івчук, прокурор Сєвєродонецької окружної прокуратури