Водій, будь уважним проїжджаючи «зебру»

    Окружною прокуратурою у квітні 2021 спрямовано до Сєвєродонецького міського суду обвинувальний акт щодо водія – мешканця м Сєвєродонецька, який здійснив наїзд на пішохода на нерегульованому пішохідному переході.
    Так, в лютому 2021 водій вантажного автомобілю наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу відволікся від спостереження за дорожньою обстановкою та здійснив наїзд на жінку-пішохода, яка перетинала проїжджу частину по нерегульованому пішохідному переходу, обладнаному дорожнім знаком 1.32 «Пішохідний перехід» та горизонтальною дорожньої розміткою 1.14.1 «Нерегульований пішохідний перехід».
    Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди жінка-пішохід отримала середньої тяжкості тілесні ушкодження.
    Водій обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху, а саме п.18.1 Правил дорожнього руху, особою, що керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Довідково: вчинення ч.1 ст.286 КК України карається штрафом від 51000 грн. до 85000 грн. або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

    Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

К.О. Мартиненко, прокурор Сєвєродонецької окружної прокуратури