Домашнє насильство не може залишатись поза увагою


    Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення в суді та доведено винуватість місцевої мешканки, яка обвинувачувалась у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ст.126-1 КК України (домашнє насильство).
    В ході досудового розслідування встановлено, що 22-річна місцева мешканка тривалий час, впродовж 2020 року неодноразово вчиняла домашнє насильство щодо своєї матері, за що неодноразово притягувалась до адміністративної відповідальності за ч. 1, ч. 2 ст. 173-2 КУпАП (домашнє насильство).
    Однак, не зробивши належних висновків, не припинила вчиняти домашнє насильство над матір'ю та 08.12.2020 приблизно о 12.00 год., перебуваючи за місцем свого мешкання, використовуючи малозначний та надуманий нею привід, розпочала лайку із матір’ю. Під час сварки штовхнула мати, від чого остання впала на підлогу. Далі, жінка нанесла приблизно 10 ударів долонями по обличчю матері та, утримуючи за волосся, стала бити її головою о підлогу, завдавши 4 удари. Не зупинившись на цьому, вона почала наносити матері удари ногами у ділянку корпусу та нижніх кінцівок, нанісши потеплілій 6 ударів. Припинила донька свої протиправні дії відносно матері тільки після приїзду співробітників поліції.
    Внаслідок завданих ударів потерпіла отримала тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості.
    Вироком Сєвєродонецького міського суду нападницю визнано винною за ст.126-1 КК України та призначено покарання у виді 240 годин громадських робіт.

О.Я. Лещинська, прокурор Сєвєродонецької окружної прокуратури