Сєвєродонецька багатопрофільна лікарня поповнилася власним спецавтомобілем швидкої допомоги

Сєвєродонецька багатопрофільна лікарня поповнилася власним спецавтомобілем швидкої допомоги

КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня» поповнилась власним спеціалізованим санітарним автомобілем екстреної (швидкої) медичної допомоги.

Даний автомобіль придбаний в рамках децентралізації за кошти КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня.

Керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк наголосив: «Ми стали великою територіальною громадою - територія медичного обслуговування значно збільшилась. Задля доступності та підвищення надання медичних послуг такий автомобіль є вкрай необхідним. Він дозволить зробити медичні послуги доступнішими, пришвидшити транспортування хворих, а отже буде служити на користь громаді».

Медична директорка КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня» Тетяна Рабулець додала, що для лікарні така машина дуже потрібна: «Автомобіль буде призначений для перевезення хворих із одного відділення в інше. Наприклад, якщо є потреба перевезти хворого до реанімаційного відділення з відділень, які знаходяться в іншому корпусі. Він обладнаний стаціонарними та переносними ношами. Якщо при перевезенні хворих на COVID потрібна буде екстрена допомога, машина обладнана кисневим балоном та дефібрилятором».