Повідомлено про підозру та оголошено у розшук мешканця міста Стаханов за незаконне виселення з квартири журналіста та його родини

    За процесуального керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому поліцейському міста Стаханов за фактом порушення недоторканності житла громадян (ч. 1 ст. 162 КК України).
    За даними слідства, восени 2014 року колишній працівник міліції міста Стаханова, перебуваючи в лавах незаконних збройних формувань, прийшов до квартири, яка належить редактору місцевої газети, в якій знаходилася його родичка, та порушуючи гарантовані власнику житла права, реалізуючи свій злочинний умисел учасник незаконного збройного           формування проник та змусив члена сім’ї власника житла покинути приміщення квартири та передати йому ключі від квартири, чим незаконно виселив з квартири журналіста та членів його сім’ї, позбавивши їх доступу до житла.
    Після повідомлення про підозру підозрюваного оголошено у розшук.
    Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється підрозділом дізнання Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області.
    За вчинення злочину вказаній особі загрожує до 3 років обмеження волі.
Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прокурор Сєвєродонецької  окружної прокуратури О. Глазунова