Прокуратурою встановлено порушення прав затриманих

Прокуратурою встановлено порушення прав затриманих

   Сєвєродонецькою окружною прокуратурою Луганської області, реалізовуючи повноваження, надані ч. 5 ст. 7 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» проведено перевірку додержання законодавства в Сєвєродонецькому РУП ГУНП вимог законодавства при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення.
   Встановлено випадки порушення працівниками Сєвєродонецького РУП ГУНП в Луганській області ст. 263 КУпАП та ч. 9 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про Національну поліцію» щодо затримання осіб більш ніж на 3 години.
   Крім того, встановлено випадки порушення ч.3 ст.261 КУпАП та п.2 Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, затвердженого постановою КМУ від 28.12.2011 №1363, щодо обов’язкового негайного інформування про фактичне затримання особи відповідні центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
   За наслідками перевірки у порядку ст. 26 Законну України «Про прокуратуру» керівником Сєвєродонецької окружної прокуратури внесено вказівку начальнику Сєвєродонецького РУП ГУНП в Луганській області з вимогою негайно вжити заходів до усунення виявлених порушень та притягнути до дисциплінарної відповідальності службових осіб, відповідальних за їх допущення.
   Зазначені питання перебувають на постійному контролі у керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури.