Відповідальність за злочин, у сфері обігу наркотичних засобів

    Сєвєродонецькою окружною прокуратурою Луганської області здійснювалось процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбачено ч. 2 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).
     Встановлено, що у травні 2021 року, мешканець міста Сєверодонецьк Луганської області, будучи раніше неодноразово засуджений за злочини, у сфері обігу наркотичних засобів, на шлях виправлення не встав, належних висновків для себе не зробив та знову вчинив злочин.
    Так, за допомогою телеграм-каналу злочинець придбав особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено – PVP. В одному з під’їздів багатоповерхового житлового будинку міста, поряд зі сходинками під підлогою взяв цю речовину та поклав до свої кишені, проте одразу був зупинений співробітниками поліції.
    Враховуючи обставини вказаного кримінального правопорушення за принципової позиції прокурорів окружної прокуратури до суду спрямовано обвинувальний акт у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 309 КК України, який перебуває в провадженні Сєвєродонецького міського суду Луганської області.
    Санкція ч. 2 ст. 309 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.