Примирилися та звільнили від кримінальної відповідальності

     Окружною прокуратурою у червні 2021 спрямовано до Сєвєродонецького міського суду обвинувальний акт щодо водія – мешканця м Сєвєродонецька, який скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.286 КК України.
     Так, в травні 2021 водій легкового автомобілю на перехресті вул. Гагаріна та вул. Донецька при виконанні маневру повороту ліворуч не надав переваги для руху та здійснив наїзд на пішохода – літню жінку, що перетинала перехрестя на зелене світло по «зебрі» пішохідного переходу.
     В наслідок дорожньо-транспортної пригоди жінка-пішохід отримала середньої тяжкості тілесні ушкодження.
     В ході проведення судового розгляду обвинувачений у повному обсязі відшкодував завдані збитки та примирився з потерпілою.
     У судовому засіданні потерпіла заявила клопотання про примирення її з обвинуваченим, й просила суд звільнити з цих підстав останнього від кримінальної відповідальності.
     Суд, переконавшись у добровільності та розумінні наслідків заявленого потерпілою клопотання, встановивши, що обвинувачений вперше вчинив необережний нетяжкий злочин, на підставі ст. 46 КК України звільнив обвинуваченого від кримінальної відповідальності у зв’язку з примиренням винного з потерпілим, й закрив справу.