За добу шахраї видурили у довірливих громадян понад 231 тис грн

За добу шахраї видурили у довірливих громадян понад 231 тис грн

Шановні мешканці Луганщини! Не дозволяйте аферистам себе ошукати! Не довіряйте незнайомим співрозмовникам по телефону, адже шахраї вміло маскуються під працівників державних, фінансових установ, покупців та підприємців!

Пенсіонеру з Станиці Луганської зателефонувала невідома особа, яка представилась інспектором фармацевтичної державної служби. Співрозмовниця пояснила, що чоловіку прийшла допомога в сумі 18 100 грн, але, щоб її отримати потрібно сплатити судовий збір у сумі 1450 грн. Пенсіонер погодився та через мобільний банківський додаток перевів гроші, однак допомогу не отримав.

Мешканці Сєвєродонецька зателефонував псевдо банківський працівник та повідомив про необхідність зняття з карток грошових коштів у зв’язку з індексацією. Жінка здійснила перекази на невідомі рахунки загальною сумою 209 000 грн, після чого зрозуміла, що її ошукали.

Трьох мешканців Лисичанська ошукали потенційні покупець після опублікування оголошення про продаж товару на сайті «OLX». Для отримання оплати потерпілі виконали всі вказівки аферистів та втратили 16 500 грн.

Мешканка Сєвєродонецька уклала договір з одним з підприємців щодо зовнішнього утеплення квартири на загальну суму 6 650 грн, сплатила передплату за виконання робіт у сумі 4 600 грн, однак дотепер ремонтні роботи не виконані.