Луганщина технічно на 100% готова до опалювального сезону

Луганщина технічно на 100% готова до опалювального сезону

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Олексія Смирнова у режимі відеоконференцзв’язку відбулося засідання обласного штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства, соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років та сталого проходження опалювального сезону.

Під час заходу представники органів місцевої влади доповіли про стан готовності до опалювального сезону. Згідно їх інформації, загальна технічна готовність області до зимового періоду складає 100%.

Вирішується питання стосовно підготовки спецтехніки для роботи у осінньо-зимовий період на автомобільних дорогах, заготівлі посипочного матеріалу та реагентів.

Учасники обговорили питання укладення підприємствами теплопостачання, бюджетними установами договорів на постачання природного газу та отримання номінацій на опалювальний сезон, готовність спеціалізованих служб та забезпеченості аварійно-диспетчерських служб, житлово-комунальних підприємств, стан підписання актів готовності об’єктів теплопостачання. Територіям доручено щодобово надавати інформацію щодо кількості об’єктів, які вже отримали тепло.

Також представникам громад доручено організувати цілодобове чергування аварійно-диспетчерських служб та їх оперативне реагування на можливе виникнення аварійних ситуацій.

Під час заходу повідомлено, що згідно інформації Луганського обласного гідрометеоцентру, на 19-20 жовтня прогнозуються погодні умови, які дозволяють, згідно нормативних документів, розпочати опалювальний сезон, в тому числі і для населення.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай наголосив, що тарифи для населення змінюватись не будуть.

Нагадаємо, 30 вересня було підписано Меморандум, згідно якого визначено ціну для установ та організацій, що фінансуються з державного або місцевих бюджетів, та використовують природний газ для забезпечення всіх своїх потреб, пропозицію укладати договори постачання природного газу із строком поставки до 31 грудня 2021 року та, окремо, на весь 2022 рік за ціною -13659,63 гривень за 1000 куб.м (без ПДВ та без урахування тарифу на послуги з транспортуванню природного газу).

Луганська обласна державна адміністрація