На Луганщині місцевий мешканець став жертвою відразу двох правопорушень

На Луганщині місцевий мешканець став жертвою відразу двох правопорушень

47-річний мешканець смт. Борівське менш ніж за добу отримав тілесні ушкодження від 36-річного товариша по чарці, а потім потрапив під колеса автомобілю. Слідчі за процесуального керівництва прокуратури встановлюють всі обставини трагічних подій, що призвели до загибелі людини.

Встановлено, що 24 січня, приблизно о 18.00 у смт. Борівське під час розпитття спиртних напоїв між товаришами сталася бійка під час якої 47-річний чоловік отримав тілесні ушкодження.

Співробітники слідчо-оперативної групи, які прибули на місце події, викликали швидку для надання чоловікові допомоги. В травмпункті місцевої лікарні чоловік відмовився від обстеження й медичної допомоги та самостійно покинув медзаклад.

Цієї ж ночі, близько 00.10 до поліції м. Сєвєродонецьк надійшло повідомлення 29-річного сєвєродончанина про те, що він збив пішохода.

На місці події встановлено, що водій «Chevrolet», рухаючись вул. Богдана Ліщини, біля буд. 38 здійснив наїзд на пішохода, який переходив дорогу у невстановленому місці. Пішоходом виявився 47-річний мешканець смт. Борівське, який загинув на місці події.

В ході призначеної в рамках кримінального провадження за фактом ДТП судово-медичної експертизи встановлено, що окрім тілесних ушкоджень, які потерпілий отримав в результаті ДТП і загинув, чоловік ще мав тяжкі тілесні ушкодження, отримані за декілька годин до смерті.

Враховуючи нові обставини, які були отримані в результаті проведених першочергових слідчих і процесуальних дій, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за двома кримінальними правопорушеннями за ч. 1 ст. 121 КК України «Умисне тяжке тілесне ушкодження» та ч. 2 ст. 286 КК України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами» (що спричинило смерть потерпілого). В рамках кримінального провадження за фактом ДТП проведено освідування водія (тверезий), транспортний засіб вилучено. Триває досудове слідство.

За підозрою у вчиненні тяжкого злочину, а саме спричинення тяжких тілесних ушкоджень, 36-річного борівчанина затримано в порядку ст. 208 КПК України. 

Поліція Луганської області