Олександр Стрюк зустрівся з представниками бізнесу міста

Олександр Стрюк зустрівся з представниками бізнесу міста

Під час неформальної зустрічі з представниками бізнесу та наукового середовища керівник Сєвєродонецької міської ВЦА Олександр Стрюк поспілкувався з діловими людьми. Головний меседж заходу - як бізнес впливає на розвиток територій в цілому, як допомогти владі і бізнесу спільно розвивати громаду.

Зустріч проходила 10 лютого у Сєвєродонецькому агентстві інвестицій та розвитку. Серед учасників діалогу з боку влади також були начальник фінансового управління СМВЦА Марина Багрінцева та директор КП «Сєвєродонецьке агентство інвестицій та розвитку» Роман Красюк; від бізнесу: ТОВ "ГВЕДЕОН", ТОВ "ОГЗТ", ТОВ "ХІМТЕХНОЛОГІЯ", ПРАТ "ХІМПРОЕКТ", ВКФ ТОВ "ТАНА" і СХІДНОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМ. В. ДАЛЯ.

Керівник Сєвєродонецької міської ВЦА Олександр Стрюк подякував керівникам та представникам підприємств міста за участь і небайдужість до розвитку міста: «Хочу почути пропозиції. Що ми можемо зробити, щоб наше місто стало більш привабливе для інвесторів і як сьогодні ми можемо допомагати один одному. Майданчиком для діалогу та реалізації спільних проєктів є Сєвєродонецьке агентство інвестицій та розвитку. Сподіваюсь, це буде гарним започаткуванням. Обмінюючись думками і пропозиціями щодо вирішення проблем, можливо досягати консолідованого результату для розвитку громади».

Олександр Стрюк розповів про масштабні проєкти з капітального будівництва і реконструкції об’єктів інфраструктури міста та запросив представників бізнесу поділитися наболілими питаннями.

Обговорювали високі ціни на енергоносії для юридичних осіб, зупинення кредитування бізнесу банками з 4 лютого, ремонти доріг, облаштування зелених зон, медичну реформу, привабливість міста для абітурієнтів і збільшення кваліфікованих спеціалістів в університеті, цифрову освіту для певних вікових категорій.

Керівник Сєвєродонецького агентства інвестицій та розвитку Роман Красюк презентував головні проєкти, які реалізовуються у співпраці з міжнародними партнерами: Покращення житлових умов ВПО на Сході України (Міжнародна організація з міграції), Цифрова трансформація Сєвєродонецької МТГ (Швейцарсько-українська програма «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» EGAP), Розроблення схеми теплопостачання міста Сєвєродонецьк (USAID), а також проєкти підтримки ОСББ.

Про основні аспекти та видатки бюджету громади на 2022 рік розповіла начальник фінансового управління Марина Багрінцева та подякувала бізнесменам за суттєве наповнення бюджету податками.

Представники бізнесу одностайно позитивно оцінили потужну розбудову інфраструктури міста: її відновлення та створення нових локацій; злагоджену роботу з надання адміністративних послуг і взагалі збільшення привабливості міста для проживання, для інвесторів і бізнесу.