До зведеного бюджету від бізнесу м.Сєвєродонецьку в 1 кварталі 2013р. надійшло майже 93 млн.грн.

До зведеного бюджету від бізнесу м.Сєвєродонецьку в 1 кварталі 2013р. надійшло майже 93 млн.грн.

Про це повідомив начальник ДПІ у м.Сєвєродонецьку Сергій Погорєлий.

Так до держбюджету надійшло 31,4 млн.грн., що перевищує відповідний період минулого року на 5,4 млн.грн., або відсоток приросту складає 20,9%. З них надходження податку на прибуток склали 15,3 млн.грн. Приріст цього податку склав 46,1%, або надійшло на 4,8 млн.грн більш ніж торік. Суми податку на додану вартість склали 14,9 млн.грн.

Місцевий бюджет за звітний період поповнився на 61,3 млн.грн., з них надійшло податку на доходи фізичних осіб 45,2млн.грн., податку на землю 10,8 млн.грн., єдиного податку 3,3 млн.грн.

Як зазначив Сергій Погорєлий, що це стало можливим завдяки конструктивної співпраці бізнесу м.Сєвєродонецька та податкової інспекції. Добровільна сплата податків сумлінними платниками міста складає майже 95%, і це відбувається завдяки процесу перетворення податкової із фіскального органу на сервісно-орієнтовану службу. Як приклад, це створення сервісного Центру обслуговування платників податків, відкриття представництва акредитованого Центру сертифікації ключів ДПС України, де кожен бажаючий має можливість безкоштовно отримати ключі електронного підпису для надання податкової звітності в електронному вигляді.

Також він розказав, що в квітні поточного року Асоціацією платників податків спільно з обласною податковою службою проведений рейтинг на звання «Сумлінні платники податків — 2012». З 167 заявок на участь у 12-и номінаціях почесні звання переможця отримали 49 суб’єктів підприємництва різних сфер діяльності. До їх числа увійшли 7 підприємств Сєвєродонецьку, це: ТОВ СП “Укрзовніштрейдінвест”, ТОВ “Кларіант Україна”, ПрАТ “Сєвєродонецький оргхім”, КП №52 “Термоізоляція”, ПАТ “Хімпроект”, ТОВ НВП “Мікротерм”, ПрАТ “Об’єднане господарство залізничного транспорту”. Чотири наших підприємства з 12 здобуватимуть визнання на всеукраїнському рівні. Побажаємо їм успіху!

Начальник ДПІ у м.Сєвєродонецьку С.С.Погорєлий