Ранкове зведення 30 березня

Коротке ранкове зведення 30 березня

  • о 6-й ранку орки обстріляли Лисичанськ, значні руйнування житлових будинків, ДСНС розбирають завали. Інформація щодо загиблих та постраждалих уточнюється
  • Луганщина готується до можливої ескалації
  • росіянам вірити неможливо, адже вони, як показала практика, домовленостей не дотримуються
  • від сьогодні у застосунку «ДІЯ» починайте власноруч фіксувати пошкоджене майно
  • Все буде

Додатково Сергій Гайдай повідомив, що зранку ворог з важкого озброєння відкрив вогонь по житловим кварталам одного з районів Лисичанська. Маємо значні руйнування багатоповерхівок. Інформація стосовно кількості загиблих і поранених уточнюється. Завалів дуже багато. Рятувальники намагаються встигнути врятувати живих.

Також про обстановку по області:

Рашисти гатять виключно по житловим кварталам. Орки обстріляли Кремінну з авіації, а позиційні бої в Попасній та Рубіжному досі тривають

Цієї ночі під щільний ворожий вогонь потрапили Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасна та Кремінна.

Противник продовжує вогневий вплив та штурмові дії. Орки наносили авіаційні та ракетні удари по районах Кремінної. Основні зусилля ворог зосереджував на взятті під контроль населених пунктів Попасна та Рубіжне. Успіху не мав. Міста під українським прапором.
Угрупованням Об’єднаних сил на Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу було відбито 4 атаки російських окупантів. Нашими воїнами знищено 7 танків, 7 одиниць броньованої, 2 одиниці автомобільної техніки та протитанкову гармату. Противник зазнав втрат і у живій силі.

У Рубіжному та Сєвєродонецьку внаслідок обстрілів рашистів палають продовольчий на непродовольчий магазини. Росіяни роблять це умисно, аби залишити людей без найнеобхіднішого: продуктів та засобів гігієни, гатять без розбору, адже не знають чи наповнені магазини.

Окрім того, в обласному центрі орки гатили по старих районах, пошкоджені багатоповерхівки та масове займання гаражів.

У Рубіжному ДСНС розбирали конструкції в декількох пошкоджених будинках, звідти евакуювали в безпечне місце п’ятеро осіб.

У Кремінній палав двоповерховий будинок, з іншого - рятувальники з-під завалів дістали одну людину та передали її медикам.

Зміна погоди та обстріли призвели до щоденних масових пожеж на відкритих територіях, горять гектари сухої трави.

Обстріли в області не вщухають.

ДСНС вкрай важко працювати під ворожими кулями.

Галерея зображень

Ранкове зведення 30 березня
Ранкове зведення 30 березня
Ранкове зведення 30 березня
Ранкове зведення 30 березня
Ранкове зведення 30 березня