«Гуманітарний коридор» погоджено. Евакуйовані майже 300 сєвєродончан

«Гуманітарний коридор» погоджено. Евакуйовані майже 300 сєвєродончан

«Гуманітарний коридор» погоджено: сьогодні відбудеться евакуація жителів Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька, Гірської громади (зокрема Нижнє), Попасної

Однак, ми все ще очікуємо на «режим тиші». Росіяни поки його не дотримуються. Обстріли тривають.

Жителям Попасної, Гірського, Нижнього, Рубіжного, вважаю, слід приймати рішення якомога швидше. Ситуація вкрай загострена.

Місця збору для організованого виїзду до залізничних вокзалів:

Лисичанськ:
центр міста, вул. ім. В. Сосюри, 324, ДСНС;
КВ. 40 років Перемоги, біля будинку 15

Привілля:
центральна площа;

Сєвєродонецьк:
міський Палац культури, пр. Хіміків, 28;

Рубіжне:
Палац культури «Південний», вул. Чехова, 11.

Гірське:
Будинок культури Україна. Гагаріна 13а

Нижнє
Паркова, 13

Попасна
вул. Первомайська, 42

Також на Луганщину буде направлений гуманітарний вантаж.
Слідкуйте за повідомленнями
Сподіваємося на тишу…

13:50 оновлення. Евакуйовані майже 300 сєвєродончан, бажаючих в Лисичанську набагато більше

До залізничних вокзалів сьогодні евакуйовані майже 300 жителів Сєвєродонецька – зусиллями обласної, місцевої влади та волонтерів. Ще багато хто виїхав на власному транспорті. Скільки вивеземо з Лисичанська? Буде відомо в кінці дня, тому що бажаючих виїхати дуже багато. Незважаючи на мінну небезпеку, автобуси повертаються за людьми в місто знову і знову. Упевнений, заберемо усіх. Вони будуть у безпеці.

15:35 оновлення

«Режим тиші»: російська армія обстріляла евакуаційний автобус, який віз людей з Лисичанська. З цього міста евакуйовані близько 1 300 жителів за день

Домовлятися з росіянами, певно, можна. Вірити дотриманню обіцянок – ні в якому разі. Сьогодні нібито «режим тиші», а нашим автобусам з людьми доводиться майже щоразу уникати осколків та мін. Чергове випробування чекало знов у Лисичанську. Ворог обстріляв наш транспортний засіб. На щастя, ніхто з пасажирів не постраждав. Всіх доставлено до залізничних вокзалів. До речі, з цього міста сьогодні евакуйована рекордна для Луганщини кількість людей – близько 1 300. Для порівняння, це середньодобовий показник по всій області загалом.