Евакуація 9 квітня: евакуйовано майже 600 людей

Кожний евакуаційний день – як останній. Росіяни не дають убезпечити життя мешканців Луганщини. Сьогодні «гуманітарні коридори» на Луганщині працюватимуть за п’ятьма напрямками. Як і раніше, це Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Попасна, Гірська громада.

Щодня вивозимо людей під шаленими обстрілами – «режиму тиші» ворог не дотримується в принципі. Про що можна казати, якщо декілька спроб врятувати жителів Попасної були марними? Туди взагалі важко дістатися. Евакуація з Рубіжного теж фактично номінальна, бо більшість людей не в змозі вибратися з центрального району, окупованого росіянами. Потроху убезпечуємо рубіжан, але необхідно набагато більше. Учорашні криваві події в Краматорську ускладнили порятунок життів, але ми не зупиняємося. Є напрацьовані варіанти евакуації і ми вивозитимемо жителів області до останньої можливості. Автобуси на вас чекають із самого ранку. Виїздіть і збережіть життя, а потім обов’язково повернемось у рідне місто та відбудуємо його

Місця зборів:

  • Сєверодонецьк: проспект Хіміків, 28;
  • Лисичанськ: ГТВ (РТІ), 40 років Перемоги; вул. Сосюри, 324, ДСНС;
  • Попасна: вул. Первомайська, 42;
  • Гірське: вул. Гагаріна, 13а;
  • Нижнє: Паркова, 13;
  • Рубіжне: вул. Чехова, 11.

Із Рубіжного та Кремінної вдалося врятувати 150 людей

Сьогодні дісталися Рубіжного та вивезли усіх, хто зміг під обстрілами дійти до місць зборів. Тож, 18 осіб вже прямують до поїздів, ще 30 – одразу до Дніпра. Також забрали одного пораненого місцевого жителя.

Із Кремінної до Дніпра виїхали 60 жителів, ще 50 доставлять до залізничних вокзалів. Попри теракти з боку російської армії люди намагаються врятувати собі життя. Евакуація продовжується.

Безпека громадян - понад усе! З Луганщини евакуйовано майже 600 людей
Удар по Краматорську не зупинив евакуації. Укрзалізниця навпаки оголосила посилену евакуацію, аби рятувати якомога більше людей. Проте охочих, порівняно з іншими днями, було набагато менше. Трагедія вплинула.
Сьогодні разом з Патрульною поліцією, релігійною організацією та вонтерами автобусами до Дніпра, та до потягів на Захід країни змогли вивезти 395 лисичан, 52 мешканця Рубіжного (з них одна людина поранена), 110 мешканців Кремінної, лише 10 сєвєродончан, з Попасної, нарешті, змогли прорватися хоча б 11 людей.
Гірська громада - обстріли не дозволили проводити евакуація, завтра спробуємо знову.
Для тих, хто залишився завезено декілька тонн гумдопомоги: їжу, ліки, засоби гігієни. Поліція вже розвозить їх по бомбосховищах.
Завтра евакуація продовжиться!
Бережіть себе!

Галерея зображень

Евакуація 9 квітня: евакуйовано майже 600 людей
Евакуація 9 квітня: евакуйовано майже 600 людей