Посилена евакуація 12 квітня. Евакуйовано більше 300 людей

Посилена евакуація 12 квітня. Евакуйовано більше 300 людей

Посилена евакуація: шість додаткових евакуаційних поїздів рушать з Луганщини та Донеччини 12 квітня

Новозолотарівка (Луганська область): 14:00 - 5501 Новозолотарівка – Лозова.
Слов’янськ (Донецька область): 11:20 - 274/273 Слов’янськ – Львів.
Покровськ (Донецька область):
10:00 - 240/239 Покровськ – Тернопіль;
14:00 - 241/242 Покровськ – Львів;
16:30 - 234/233 Покровськ – Чоп;
17:30 - 225/226 Покровськ – Чернівці.

Автобуси чекають.

Евакуація з Луганщини безпечна, за останні дні люди це побачили і виїжджають більш масово. Автобуси чекають на них і 12 квітня

Із Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька, Попасної і Гірської громади евакуюватимуть людей 12 квітня.

П’ять «гуманітарних коридорів» погоджено, але «режиму тиші» по жодному з них росіяни не дотримуються вже напевно, пару тижнів.

Люди відійшли від шоку після подій у Краматорську, поспілкувались із рідними та знайомими, що виїхали у ці дні, і також вирішили евакуюватися. Бо зрозуміли, що це безпечно. Набагато страшніше залишатися та згоріти уві сні від російського снаряду. Маршрути для евакуації під посиленою охороною військових і поліцейських, рух автобусів про всяк випадок змінюємо щодня. Постійно на зв’язку з Укрзалізницею – паузи між прибуттям автобусів та потягу на ту чи іншу станцію мінімальні. Евакуюйтесь, з кожним днем ситуація загострюється. Беріть необхідні речі і вирушайте у місця зборів.

Місця зборів:

  • Сєверодонецьк: проспект Хіміків, 28;
  • Лисичанськ: ГТВ (РТІ), 40 років Перемоги; вул. Сосюри, 324, ДСНС;
  • Попасна: вул. Первомайська, 42;
  • Гірське: вул. Гагаріна, 13а;
  • Нижнє: Паркова, 13;
  • Рубіжне: вул. Чехова, 11.

Ще 115 жителів Лисичанська обрали життя в безпеці – волонтери в інших містах вже очікують на їх прибуття

Евакуація ускладнюється щодня через шалену кількість обстрілів. Бомбосховища розташовані по всій території населених пунктів. І шлях від кожного з них до автобусів по своєму сповнений небезпеки. Але патрульні продовжують шукати і підвозити людей, які через відсутність комунікацій можуть і не знати, як виїхати та ще й безкоштовно. Доставляють до місць зборів літніх і маломобільних. До залізничних вокзалів же прямують 75 жителів Лисичанська, ще 40 виїхали зранку до Дніпра. Волонтери вже очікують на їх прибуття. Евакуація на Луганщині триває.

Без «гуманітарного коридору»: евакуйовані 107 мешканців Кремінної

Кремінна є тим винятком, коли «гуманітарний коридор» не оголошено, а евакуювати людей можливість є. І місцеві жителі охоче нею користуються, розуміючи що небезпека близька. Додалось бажаючих виїхати і після руйнування росіянами 11 будинків – це сталося позавчора. Людям нема де мешкати. А «руський мир», як ми всі побачили, житла не дає – тільки відіймає. Сьогодні евакуювали 107 кремінян: деяких одразу на захід країни, інші – в очікуванні поїзду.

Мирні люди мають бути в безпеці! З Луганщини евакуйовано більше 300 людей

Близько 90 тисяч населення досі знаходяться у бомбосховищах громад області. Щодня ми закликаємо виїзжати. Краматорська трагедія далася в знаки - охочих евакуюватися меншає. Досі багато діток.

Сьогодні разом з Патрульною поліцію та волонтерами вдалося вмовити та вивезти 107 мешканців Кремінної, 115 лисичан, близько 60 мешканців Гірської громади (декілька днів звідти евакуація була неможлива через обстріли), 12 попаснян та 47 сєвєродончан.

Для тих, хто залишився, традиційно, завезено декілька тонн гумдопомоги: їжу, ліки, засоби гігієни. Патрульна поліція вже розвозить їх по бомбосховищах.

Подбайте про власну безпеку! Якщо ми Вас втратимо, за що тоді воюємо?!

Бережіть себе! Автобуси чекають щоранку.