Евакуація 23 квітня: більше 110 осіб евакуйовано

Евакуація 23 квітня: більше 110 осіб евакуйовано

Ви не залишитеся наодинці: є міста, куди переїхали сотні ваших знайомих та друзів, тисячі земляків. Евакуюйтесь!

Безоплатно вивозитимуть сьогодні жителів Сєвєродонецька та Лисичанська та спробують потрапити до Рубіжного, Попасної, Гірського.

Місця зборів:

  • Сєверодонецьк: проспект Хіміків, 28;
  • Лисичанськ: ГТВ (РТІ), 40 років Перемоги; вул. Сосюри, 324, ДСНС;
  • Попасна: вул. Щербакова, 1-а;
  • Гірське: вул. Гагаріна, 13а;
  • Рубіжне: вул. Чехова, 11.

Вчора подекуди завадили обстріли, десь ризикнули і вдалося врятувати людей. 23 квітня «режиму тиші» знов не обіцяють – росіяни його просто не нададуть. Вони, напевно, отримують задоволення, коли відкривають вогонь по населених пунктах із людьми, тому роблять все, щоб вас не випускати. Рятуйтеся, допоки ми можемо вам допомогти. Складно евакуювати людей, доставляти їжу та воду. Із кожним днем все важче.

Близько 30 сєвєродончан евакуйовані сьогодні – із них 15 лежачих хворих

Представники Червоного Хреста щоденно перевіряють адреси, де можуть залишатися важкохворі або самотні люди. 13 таких осіб в Сєвєродонецьку вони заздалегідь підготували до евакуації. Ще двох лежачих сьогодні забрали разом із чотирма членами їх сімей.

Також прямують до безпечних регіонів вісім сєвєродончан, які самостійно дісталися до місць зборів.

52 людини з Попасної та 32 з Лисичанська виїхали до безпечних регіонів України, загалом за 23 квітня - більше 110

Ще нещодавно евакуювали понад тисячу на день, зараз по 100-200 осіб. Але скільки би не було - ми рятуватимемо їм життя. Багато хто ще залишався через те, що свого часу натрапляв на недоброчестивого перевізника, який пропонував свої послуги за баснословні кошти. Яких в людей немає. Ще раз наголошую, наша евакуація безкоштовна - лише прийдіть до місць зборів, або дайте про себе знати. Як ще 32 лисичанина та 52 попаснянина, які виїхали сьогодні разом із 30 сєвєродончанами.

Із Попасної зокрема, вдалося вивезти людину з інвалідністю, у якої ампутована нога, а також одного пораненого уламком снаряду.

Гуманітарну допомогу доправлено до населених пунктів Попаснянської громади - Комишувахи, Миколаївки, Врубівки.

Галерея зображень

Евакуація 23 квітня: більше 110 осіб евакуйовано