Росіяни на окупованій частині Рубіжного зґвалтували місцеву мешканку

Росіяни на окупованій частині Рубіжного зґвалтували місцеву мешканку

На Луганщині поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі та зґвалтування окупантами мешканки м. Рубіжне

Слідчими Рубіжанського відділу поліції проводиться досудове розслідування за фактом незаконного позбавлення волі та зґвалтування 34-річної місцевої мешканки. Наразі жінка знаходиться в безпеці та отримує необхідну допомогу медиків та психологів.

Подія мала місце ще на початку квітня у тимчасово окупованій частині м. Рубіжне. Жінка вирушила за продуктами харчування до одного з місцевих ринків, де її звинуватили у мародерстві та, під загрозою застосування автоматичної вогнепальної зброї, затримали представники нзф так званої «лнр». Спочатку жінку відвезли на допит у один з будинків міста, де у неї відбирали мобільний телефон й паспорт громадянина України, наказали роздягнутися до білизни, та оглянули її. В подальшому її перевезли та утримували в захопленому окупантами приміщенні одного з органів державної влади у м. Рубіжне, де бойовиками було зорганізовано в’язницю.

Вночі жінку перевезли до одного з будинків міста, де один з бойовиків запропонував жінці вступити з ним у статеві зносини, погрожуючи, що в разі відмови її зґвалтують всі бойовики, що перебувають у приміщенні. Після неодноразового зґвалтування потерпілу знов вивезли до в’язниці. Наступної ночі жінку під загрозою застосування фізичного сили той самий бойовик знову зґвалтував декілька разів.

У подальшому потерпілу ще декілька днів тримали в ув’язненні, де, з застосуванням фізичної сили, допитували про пересування військової техніки ЗСУ. Після чого вивезли до центральної частини міста, де й залишили.

Прийшовши додому, потерпіла виявила відсутність дітей, та дізнавшись, що вони були евакуйовані представниками Червоного хресту, вирушила пішки до м. Сєвєродонецьк. З одній з позицій ЗСУ, до якої потерпілій вдалось дістатись, військовослужбовці відвезли її до лікарні, де вона наразі й перебуває.

За даним фактом слідчими за процесуального керівництва прокуратури відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 146-1 «Насильницьке зникнення» та ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України. В рамках досудового розслідування слідчими призначено проведення всіх необхідних експертиз.