Евакуація 29 квітня на Луганщині

Евакуація 29 квітня на Луганщині

Евакуюйтесь швидше: як і раніше, ми відправляємо автобуси та гуманітарну допомогу, але й віднедавна ще й ритуальний транспорт.

Маршрутів для евакуації, як і раніше, п’ять: Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Попасна, Гірське.

Якщо порівнювати чисельність населення до початку війни та евакуації із поточними показниками, то логічним виглядає скорочення кількості бажаючих виїхати – від тисячі до 100-150 осіб щодня. У 5-6 разів скоротилася кількість тих, хто залишився, відповідно, пропорційно до загальної кількості поменшало виїжджаючих.

Вчора знову не змогли дістатися Рубіжного, бо важко і небезпечно. Не завжди вдається прорватися в Попасну та Гірське. Як і раніше, ми відправляємо автобуси та гуманітарну допомогу, але й віднедавна ще й ритуальний транспорт. Ситуація загостилися настільки, що, наприклад, в Попасній небезпечно ховати загиблих і померлих. Це роблять на кладовищах інших населених пунктів громади. Багато загиблих лишаються на подвір’ях

Евакуаційний потяг вирушить із Покровська 29 квітня
Про це повідомили в Укрзалізниці.
Для евакуації жителів Луганщини і Донеччини о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.
16:30 – 234/233 Покровськ – Чоп.

За останній тиждень із Попасної організовано посилену безоплатну евакуацію. Люди бояться за свої життя. Бо коли в місті точиться ближній бій, уламок може влучити в кожне вікно чи вентиляційний отвір підвалу у будь-яку мить. Сьогодні вивезли ще 31 людину та їдемо за іншими. Евакуація триває.

Галерея зображень

Евакуація 29 квітня на Луганщині