Аріф Багіров – волонтер із міста-героя Сєвєродонецьк

Аріф Багіров – волонтер із міста-героя Сєвєродонецьк

Більше двох місяців Сєвєродонецьк постійно знаходиться під жахливими обстрілами. Російські війська б’ють по житловим кварталам, школам, продуктовим базам, магазинам. Аріф Багіров разом з іншими волонтерами взяв на себе місію допомагати тим, кому зараз найтяжче — маломобільним сєвєродончанам: людям з інвалідністю та самотнім стареньким, про яких нікому попіклуватися.

6 квітня стало визначальним днем у діяльності Аріфа, як волонтера: він ініціював створення місцевої волонтерської мережі. На сьогодні стабільно працюють кур’єрами мінімум 10-15 волонтерів, які пересуваються по небезпечному місту хто як може: хтось - на машині, хтось — на велосипеді, бо машина або бита, або її немає; деякі взагалі ходять пішки.

У планах в Аріфа, окрім централізованого збору потреб - зробити окремий ресурс для благодійної допомоги на заміну власній сторінці у Твіттер, куди надходит безліч запитів ізпотребами.

Аріф та його команда волонтерів залишаються у місті, бо вірять в перемогу і хочуть до останнього бути корисними для сєвєродончан. Волонтер зазначає: «Маємо залишатись на своїй землі, тут наші старі, наша культура, частина нашої пам’яті. Ми ж не росіяни, щоб кидати своїх і не згадувати. Може, я і поїду, але коли тут нікому потрібний не буду».

Переможемо! Україна понад усе!

Денис Денищенко

Ариф Багиров: Эта (Вічна Весна) не менее смелая девушка, любящая Северодонецк больше меня, и которой я доверяю, поможет нам разобраться с донатами. Пишите ей плз, а мы чисто по экстремальной доставке))) Спасибо огромное!

Вічна Весна: Пишіть списки потреб з адресами мені в дм, щоб я могла закуповуватися в Дніпрі та передавати у його відповідальні руки у Сєвєрі. Номер картки: 5168745610511351, Руднєва Анастасія Віталіївна.

Галерея зображень

Аріф Багіров – волонтер із міста-героя Сєвєродонецьк
Аріф Багіров – волонтер із міста-героя Сєвєродонецьк