Вечірнє зведення 15 травня: обстріли, евакуація, бої в селах, з'явився зв'язок

10% території Луганщини підконтрольні Україні

Коротке вечірнє зведення 15 травня

- сьогодні під нашим контролем околиці Рубіжного; Лисичанськ, Сєвєродонецьк (+села та містечка громад), Гірська громада та територія вздовж дороги Лисичанськ-Бахмут до кордону з Донеччиною

- «блукаючий міномет». орки ЦІЛЕСПРЯМОВАНО обстріляли один з корпусів Сєвєродонецької лікарні, внаслідок обстрілу сталася пожежа. Близько десятка снарядів було умисно випущено саме по будівлі медзакладу.
До цього випадку було 300 ліжок для лікування пацієнтів, тепер залишилося лише 100 (не забуваємо, що в місті досі перебувають 10 тисяч людей та ще п‘ять тисяч в навколишніх селах)
Обласний центр і зараз продовжують обстрілювати

- евакуація не зупиняється. Люди попереджені про ризики, проте погоджуються, бо хочуть спати спокійно. Сьогодні з Сєвєродонецька Патрульна поліція вивезла 10 людей, авто потрапило під обстріл, на щастя, ніхто не постраждав. Пошкодження, у вигляді посічених осколками колес, патрульні ліквідували на місці та продовжили шлях в безпеку.

- Найнебезпечніші напрямки на Луганщині: Сєвєродонецький, з боку Попасної та Білогорівки (дорога Лисичанськ-Бахмут). Прориви тут можуть дозволити оркам взяти область в кільце.

- тривають бої в селах біля Сєвєродонецька

Наша оборона потужна, ми вистоїмо, Сєвєродонецьк надійно захищений, що навіть те велике скупчення рашистів та техніки не зможе його завоювати!
Вірте в ЗСУ!

Update! телефонуйте родичам)