Росіяни перекинули під Сєвєродонецьк БМП "Термінатор", - британська розвідка

Росіяни перекинули під Сєвєродонецьк БМП "Термінатор", - британська розвідка

Такі БМП є лише у підрозділі Центрального округу армії рф.

Єдина у Росії діюча група машин підтримки танків БМП-Т "Термінатор", найімовірніше, перекинута на Сєвєродонецький напрямок.

Про це йдеться в звіті британської розвідки.

"Їхня присутність свідчить про те, що до цієї атаки причетні сили Центрального округу армії рф, який є єдиним з'єднанням, що має ці машини", - повідомляють військові.

Росія розробила "Термінатор" після того, як усвідомила необхідність забезпечення спеціального захисту основних бойових танків, що використовувалися під час боїв в Афганістані і Чечні. Район Сєвєродонецька залишається одним з найближчих тактичних пріоритетів Росії, вважають розвідники. Однак при наявності максимум 10 "Термінаторів " вони навряд чи матимуть істотний вплив на операцію із захоплення міста.

Зазначимо, що БМПТ «Термінатор» – це російський варіант багатоцільової бойової гусеничної машини вогневої підтримки, виконаної на базі танка Т-72 або Т-90. БМПТ оснащено протитанковим комплексом «Атака-Т» з боєкомплектом чотири ракети та заявленою дальністю стрільби – від 400 до 6000 метрів. Крім цього, вона озброєна двома автоматичними гранатометами АГС-17Д, двома автоматичними гарматами калібру 30 міліметрів 2А42 та великокаліберним кулеметом ПКТМ.

Екіпаж машини складається з 5 осіб: командир, навідник, механік-водій та 2 оператори гранатометних установок. Серійне виробництво БМПТ відбувається на «Уралвагонзаводі». У 2017 році БМПТ проходила випробування у Сирії. На озброєння росармії прийнята у 2018 році.