Оперативне зведення поліції Луганщини за добу 22 травня 2022 року

Оперативне зведення поліції Луганщини за добу 22 травня 2022 року

Ворог обстрілює Луганщину із застосуванням всього наявного артилерійського озброєння, у тому числі реактивної артилерії, танків та авіації. Минулої доби поліцією зареєстровано 38 обстрілів обстрілів. Внаслідок обстрілів є загиблі та поранені громадяни.

Артилерійських обстрілів зазнали міста Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Попасна, Золоте, Гірське, Новодружеськ, селища Комишуваха, Тошківка, Катеринівка, Троїцьке, Ниркове, Борівське, Воронове, Миколаївка.

Завдані обстріли призвели до щонайменьще 72 руйнувань житлових будинків та інших нежитлових будівель, пошкодження об’єктів цивільної інфраструктури та забезпечення життєдіяльності населених пунктів. В результаті артилерійського ворожого обстрілу м. Сєвєродонецьк сталося займання торгівельних павільйонів
на центральному ринку.

Через обстріли, знищені практично всі комунікації систем забезпечення життєдіяльності населених пунктів.

За всіма фактами обстрілів поліцейські розпочали досудові розслідування за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Попри постійні обстріли з території області за сприянням військово-цивільної адміністрації поліцейським вдалося евакуювати 45 громадян.

Шановні громадяни, поліція закликає дотримуватись комендантської години.

Не піднімайте невідомі предмети та не чіпайте нерозірвані снаряди. Викликайте піротехніків за телефоном 101.

Окупант масово розповсюджує фейки, тож довіряйте виключно офіційним джерелам інформації.

Поліція продовжує нести службу в цілодобовому режимі та готова у будь який момент прийти на допомогу. Разом до перемоги.