Наші воїни у Сєвєродонецьку і аналітика подій

Дмитро Бабкін (8.06.2022):
Я один з небагатьох військовослужбовців які бачать театр бойових дій в Северодонецьку наче "зверху". Це не тому, що я крутий, а тому що в мене робота така, хоча я і не на командній ланці.
Мої особисті спостереження останніми днями за географією артилерійських "виходів-приходів" додають оптимізму. Здається мені, що орки, в Северодонецьку, скоро остаточно "лососнуть тунця".
Ми значно зрівняли паритет в арті останніми днями. Ще дуже важко, але ініціатива вже на нашому боці.
Наприклад, сьогодні - ми в'#бали два ворожі танки (думаю, скоро ви побачите відео). А щоби росіянам було вдвічі боляче - додам, що їхні танки ми сьогодні в'#бали саме з подарунків дядьки Джо - 777!
Слава Україні!

Костянтин Машовець (8.06.2022):
В районе Северодонецка...
Надо понимать в течение вчерашнего и сегодняшнего дней командование войск противника решило не изображать из себя барана, долбящего новые ворота собственным черепом... отвело часть своих сил из 82-го микрорайна и посёлка Метёлкино и решило массированно обработать эту негостепримную часть Северодонецка артой и авиацией... добавив в "список на обработку" заодно и позиции наших войск в районе Боровского, Сиротино и Лесной Дачи.
В результате, стало совершенно непонятно - кто на данный момент контролирует южную и юго-восточную часть Северодонецка, ибо по некоторым данным подразделения Сил обороны Украины, обороняющиеся в городе, так же покинули зону поражения... во избежании значительных потерь от артиллерийского огня противника.

Відео українських воїнів у Сєвєродонецьку від Ivan Khabinets (6.06.2022):

update.
Генеральний штаб ЗСУ (9.06.2022):
На Сєвєродонецькому напрямку ворог здійснював вогневий вплив на підрозділи наших військ із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Сєверодонецьк, Лисичанськ, Привілля, Устинівка, Гірське та Катеринівка. По Тошківці окупанти завдали авіаудару та невдало провели штурм. У напрямку населеного пункту Катеринівка українські воїни також завдали противнику втрат. Ворог відійшов.
Противник продовжує безуспішні пошуки слабких місць в обороні міста Сєверодонецьк.