Оголосили конкурс для благодійників та громадських організацій, що допомагають переселенцям

Оголосили конкурс для благодійників та громадських організацій, що допомагають переселенцям

Міжнародний фонд «Відродження» оголосив конкурс для благодійних та громадських організацій, що опікуються переселенцями з Луганщини, Донеччини та тимчасово окупованих територій України. Про це повідомив Департамент міжнародної технічної допомоги Луганської ОВА.

Метою конкурсу є відпрацювання моделей соціальної інтеграції ВПО до життя нової територіальної громади, розробки механізмів запобігання та вирішення конфліктів, які виникають навколо ВПО у громадах.

«Волонтери та органи влади з перших днів війни надавали та продовжують надавати підтримку ВПО в частині забезпечення базових потреб у житлі, продуктах харчування, засобів гігієни тощо. Але, як свідчить практика, у багатьох випадках територіальні громади наразі не розглядають ВПО як ресурс для розвитку своїх громад. Зокрема, йдеться про тих осіб, які планують залишитися на тривалий час або назавжди. Таким чином, питання соціальної інтеграції ВПО до життя територіальної громади часто залишаються поза зоною уваги органів місцевого самоврядування», - зазначають організатори.

До участі у конкурсі запрошуються громадські організації, громадські спілки, органи самоорганізації населення та благодійні організації, які мають досвід практичної роботи із ВПО або медіації конфліктів у територіальних громадах. Учасники конкурсу можуть бути зареєстровані у будь-якому регіоні України.

Переможці конкурсу отримають на реалізацію свого проєкту до 370 000 гривень. Пропозиції від учасників приймають до 13 липня 2022 року. З деталями можна ознайомитись за посиланням.