Університет з Сєвєродонецька відновив роботу у Дніпрі

Університет з Сєвєродонецька відновив роботу у Дніпрі

Східноукраїнський національний університет ім. Володимира Даля запрошує абітурієнтів на навчання за державним замовлення у Дніпрі. Виш з Сєвєродонецька відновив свою роботу на базі ДНУ ім. Олеся Гончара. Про це керівництво закладу повідомило "Сєвєродонецьк онлайн".

Разом з Сєвєродонецьким вишем, ДНУ прихистили ще 2 університети з Бахмута та Слов’янська і Сєвєродонецький політехнічний фаховий коледж. Як розповів його директор Євген Жученко, евакуація тривала протягом місяця.

«СНУ ім. Володимира Даля організував автобуси, на яких вивозили спочатку від нашого гуртожитку студентів, викладачів, а потім і мешканців Сєвєродонецька. Вдалося забрати лише найнеобхіднішу техніку та документи. Більшість майна знищили окупанти», - розповідає Євген Жученко.

Колеги з Дніпра надали переселенцям не лише місце для роботи, студентів та близько 180-ти викладачів з родинами безкоштовно заселили до гуртожитків. Студент коледжу Олександр розповідає, попри нещадні обстріли окупантів, до останнього вірив, що все минеться і виїжджати не планував.

«Протягом трьох тижнів ми з батьками сиділи у сховищі. А коли зрозуміли, що сил вже немає, вирішили евакуюватися. Зібрали найнеобхідніші речі та поїхали. У Дніпрі нас зустріли тепло, мене з сім’єю поселили до гуртожитку ДНУ. Тут ми живемо вже понад два місяці», - розповів Олександр.

Сєвєродонецькі навчальні заклади почали вступну кампанію на наступний навчальний рік за спеціальностями: облік і фінансування; фінанси банківська справа та страхування; інженерія програмного забезпечення; галузеве машинобудування; електроенергетика, електротехніка та електромеханіка; автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології; хімічні технології та інженерія; електроніка; телекомунікації та радіотехніка; автомобільний транспорт.

Отримати консультацію можна за адресою: м. Дніпро, вул. Наукова, 13 (корпус № 9, приймальна комісія каб. 420, четвертий поверх) або за телефоном 095 316 99 88.