“Наші військові відійшли від Лисичанська, завдавши росіянам чималих втрат”, - генштаб ЗСУ

“Наші військові відійшли від Лисичанська, завдавши росіянам сималих втрат”, - генштаб ЗСУ

У повідомленні від Генштабу ЗСУ у соціальних мережах розповіли, чому українські військові полишили Лисичанськ. Як зазначається, наші військові не просто відійшли з міста. Вони залишили займані рубежі, завдавши росіянам чималих втрат.

“Ми продовжуємо боротьбу. На жаль, для успіху недостатньо сталевої волі та патріотизму — потрібні матеріально-технічні ресурси. Оборонці Луганщини та інших регіонів нашої країни героїчно виконують свій громадянський і військовий обовʼязки. Ми повернемося і неодмінно переможемо!”, — повідомили у Генштабі ЗСУ.

Про вихід з Лисичанська на свої сторінці на Фейсбуці написав і військовослужбовець Кирило Володимирович, який з побратимами боронив місто. Він зазначив, що Лисичанськ тримали довго та завадили окупантам вийти на нього через річку.

“На нього перли великими силами весь цей час по цьому березі Сіверського Дінця з напрямку Тошківки та Гірського. А з напрямку Попасної намагались замкнути Лис у великий котел. Тобто висоти, про які так много пишуть, та водна преграда не працювали. Це перше.

Друге. Про ці висоти ще. Оскількі ми стояли не в самому Лисичанську, а як раз вже на виході у напрямку Гірського, то висоти були в нас за спиною, а перед нами шлях на Тошківку. І я міг би багато розповісти, як по ним прилітало. Там наша арта була, а оркська попереду. Чути постійно, а у темряві ще й сполохи. Ці висоти утюжили з усього. Постійно. Іноді падало на нас. То міни, то гради. Наш файний новий сортір разбили у перший день градом. Тобто, коли у ворога таке преімущество в кількості стволів та бк - це питання часу”, - написав захисник.

Кирило зазначив, що захоплення міста далося росіянам дуже важко, вони зазнали значних втрат в живій силі та техніці. Повідомляється про знищення двох танкових батальйонів окупантів з близько 80 танками та три бригади з особовим складом і технікою, а також складів озброєння.

“Справа не в території у сучасній війні. А саме у тому, хто збереже свою армію. Той і переможе і поверне усі землі. Крапка”, - підсумував військовий.

На фото: виїзд із Лисичанська на Тошківку.

На відео: бої на околицях Лисичанська зі сторони НПЗ.