“Оборона Лисичансько-Сєвєродонецької агломерації — успішна військова операція”, - Арестович

“Оборона Лисичансько-Сєвєродонецькаої агломерації — успішна військова операція”, - Арестович

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович був здивований реакцією соцмереж на відступ української армії від Лисичанська. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

За совами Арестовича, оборона Лисичансько-Сєвєродонецької агломерації — це успішна бойова операція. ЇЇ мета: скувати основні сили противника, завдати їм втрат, виграти час для поставок західного озброєння та укріплення другої лінії оборони, створити умови для наступальних дій ЗСУ на інших лініях фронту.

“Усі завдання виконані. Втрати у росіян жахливі, друга лінія оборони готова, ЗСУ ведуть контрнаступальні дії на трьох (!) дільницях фронту: під Вугледаром, на Запорізькому та Херсонському напрямках. Я повторю, ми ведемо наступ за трьома напрямками, і росіяни за трьома (Харків, Ізюм, Бахмут). Місяць тому наступали по одному-двом напрямкам, вони — на п’яти”, - написав Арестович.

Радник зазначив, що головним досягненням цієї операції є зламаний червоноармійський стереотип “ні кроку назад”, який за вісім років багато коштував українській армії. Зараз народжується національна військова школа. Ми маємо воювати, як козаки — хитрістю та маневром. Українській армії не потрібно доводити свою незламність в обороні, їй потрібно похоронити російську, що зараз і відбувається.

В боях за Сєвєродонецьк та Лисичанськ російська армія зазнала втрат, які роблять безглуздими будь які досягнення. Вони взяли обласний центр, але втратили перспективу перемоги у війні.