“Окупанти тепер будуть розміщувати боєкомплект у школах та дитячих садках”, - Гайдай

“Окупанти тепер будуть розміщувати боєкомплект у школах та дитячих садках”, - Гайдай

Під час звернення у соцмережах голова Луганської ОВА наголосив, що через успішну роботу українських артилеристів зі знищення ворожих складів з озброєнням, російські військові мають намір перенести боєкомплект до навчальних закладів.

“Луганщина нескорена, вона бореться, частина території тримає оборону, і наші захисники наносять потужне враження ворогу, як на тій частині Луганщини, яка під контролем України, так і в глибокому тилу ворога. Удари, завдані по російським складам, казармам з особовим складом, були такі потужні, що вони трохи призупинили свої наступи, і зараз думають, що ж робити”, - сказав Сергій Гайдай.

За його інформацією, росіяни планують розміщати боєкомплект в будівлях дитячих садків та шкіл, для того, щоб потім звинуватити ЗСУ у тому, що вони розстрілюють мирні об’єкти.
Також очільник Луганщини акцентував увагу на так звану роботу піротехнічних підрозділів “народної міліції лнр”.

“Вони звітують, що очистили від снарядів декілька гектарів у Лисичанську та Сєвєродонецьку. Але згадайте, як окупанти «розміновували» Луганщину у 2014 році? Було так, що після повернення територій, їхні «сюрпризи» ми знаходили упродовж усіх восьми років. Тому людям необхідно бути обережними і слідкувати за підвалами своїх будинків та приміщеннями адмінбудівель. Після роботи саперів росіян там можуть там може залишитися будь що”, - наголосив Сергій Гайдай.