Окупанти висловилися щодо відновлення критичної інфраструктури на Луганщині

Окупанти висловилися щодо відновлення критичної інфраструктури  на Луганщині

Окупаційна влада на Луганщині назвала терміни відновлення комунальної інфраструктури

Про це повідомляють окупаційні ЗМІ за підсумками наради.

«Енергосистема міста постраждала, можна сказати, на 95%. Тобто її практично нема. Згідно нашого плану, орієнтовні терміни - від 2 до 3 місяців для часткового забезпечення електропостачання. Про відновлення всього енергопостачання в найближчий термін мова не йде», - каже гендиректор ГУП «ЛНР» «Республіканська мережева компанія» Борис Рижилов.

З водою теж проблеми.

«До відновлення енергопостачання і відновлення центрального водопостачання треба організувати підвіз води зі свердловин, що розташовані на заводі «Азот». Дебіт свердловин дозволяє це зробити…Виділяється автоцистерна на місто, її передадуть адміністрації Сєвєродонецька», - каже перший заступник міністра будівництва і ЖКГ «ЛНР» Станіслав Дупленко.

Крім того, в місті встановлять 3 стаціонарні десятикубові ємності. Для постачання технічної води задіють дві автоцистерни МНС.

Також за тиждень обіцяють відновити газопостачання. По Сєвєродонецьку газопроводи підземні, тому пошкодження незначні, кажуть окупанти.

До того ж, 12 липня окупанти планують запустити у Сєвєродонецьку першу базову станцію мобільного зв'язку.

Нагадаємо, очільник Луганщини Сергій Гадай висловився щодо відновлення комунікацій.

Як повідомлялося, за попередніми даними, на відновлення комунальної інфраструктури Луганської області необхідно більше 7 мільярдів гривень

Про це «Сєвєродонецьк онлайн» розповів директор департаменту житолово-комунального господарства Луганської ОВЦА Віталій Сурай.