«Не можна виселяти ВПО із закладів освіти без надання альтернативного прихистку», - Верещук

«Не можна виселяти ВПО із закладів освіти без надання альтернативного прихистку», - Верещук

На сьогодні в закладах освіти різного рівня тимчасово розміщено майже 40 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє сайт Мінреінтеграції.

Останнім часом на адресу Мінреінтеграції почали надходити скарги: деякі заклади, де облаштовані місця компактного поселення ВПО, вимагають виселення переселенців в зв’язку з наближенням навчального року.

Віцепрем`єр Ірина Верещук вже наголошувала, що виселення ВПО з закладів освіти без надання альтернативного місця тимчасового проживання є неприпустимим.

«Необхідно якнайшвидше знайти рішення до початку навчального року, щоб забезпечити усіх ВПО тимчасовим житлом», - зазначила вона.

Мінреінтеграції скерувало відповідного листа на керівників структурних підрозділів з питань освіти обласних, Київської міської та районних військових адміністрацій, а також - органів місцевого самоврядування з вимогою терміново - до 25 липня - опрацювати питання переміщення таких ВПО у тимчасове або соціальне житло з придатними умовами для поселення.

Нагадаємо, Верещук в інтерв’ю корейському виданню Hankookilbo зазначила, що український Уряд зараз активно працює над вирішенням проблеми житла для українців, які через війну залишилися без даху над головою.

Як повідомлялося, жителям Сєвєродонецької громади, які втратили житло та виїхали до безпечних областей україни пропонують надати інформацію про себе до реєстру зруйнованих будинків.

Також керівник Луганської ОВЦА Сергій Гайдай розповів, що першими житло від держави отримають соціально вразливі переселенці.

Фото Мінреінтеграції