На Дніпропетровщині виростили борщовий набір для переселенців та відремонтували для них будинки

На Дніпропетровщині виростили борщовий набір для переселенців та відремонтували для них будинки

У Троїцькій громаді Павлоградського району для переселенців виростили овочі борщового набору і відремонтували майже 30 покинутих будинків.

Про це повідомляє Дніпропетровська ОВА.

«Наша громада вже прийняла понад 340 переселенців. Частина мешкає у родичів або винаймає житло. Крім того, для людей ми привели до ладу майже три десятки покинутих будинків. Десь підлатали дах, десь підфарбували. Де потрібно, провели електрику. Усі гуртом. Місцеві жителі активно долучалися», – зазначив голова громади Олег Чуприна.

Він додав, що навесні у громаді почали займатися городиною. Місцевий фермер надав 5 га землі у гарному місці, біля водойми. Там посадили борщовий набір: картоплю, капусту, буряк, моркву. Нині перший врожай вже роздають переселенцям.

«Український борщ – наша стратегічна національна страва. Визнаний ЮНЕСКО. Тож виростили основні овочі для його приготування», – сказав голова громади.

Додому повертаються місцеві жителі, які виїхали ще на самому початку війни. Нині таких вже понад 30. Цього тижня планують приїхати ще майже 40. Для них організують автобус. Відновлюють свою роботу секції та гуртки для юних мешканців. Хлопчики та дівчатка займаються спортом, танцями. Але лише там, де є обладнані укриття.

Як повідомлялося, у коментарях до матеріалів нашого інтернет-видання ми натрапили на цікаву історію про те, як наш читач, сєвєродончанин Валерій Попов розпочав нове життя у селі Кулевча Одеської області. 

Нагадаємо, що в Україні працюють сайти, на яких можна знайти житло безкоштовно  - «Допомагай», «Прихисток», «Там, де вас чекають».