Підприємство з Сєвєродонецька відновило роботу у Львові

Підприємство з Сєвєродонецька відновило роботу у Львові

ТОВ «Сервісний центр РМ» відновило діяльність у Львові

Про це повідомляє Луганська ОДА.

ТОВ «Сервісний центр РМ» займалося обслуговуванням офісної техніки банків та бюджетних установ регіону. Зокрема, співробітники надавали послуги відділенням всіх основних банків у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, Старобільську, Попасній, Щасті. Працювали з Пенсійним фондом, поліцією, прокуратурою Луганської області.

Після вторгнення рф фізичну релокацію підприємство зробити не встигло.
Команда сервісного центру вивезла з офісу лише ноутбуки. А потім і повертатись вже стало нікуди – офіс зруйнували ворожі обстріли.

У березні власник фірми Олег Василенко вперше почув про державну релокацію бізнесу і вирішив спробувати подати заявку через Міністерство економіки України.
Для переїзду йому запропонували три області: Тернопільську, Львівську та Івано-Франківську. Львівські фахівці спрацювали найшвидше, одразу запропонувавши можливі варіанти.

Вже із квітня підприємство відновило діяльність, сконцентрувавшись на інтернет-торгівлі через Rozetka та Prom, що було додатковим видом діяльності у Сєвєродонецьку.

У планах - повноцінне відновлення сервісного центру: облаштування точок прийому, пошук складських приміщень.

Більшість співробітників поки що теж працюють віддалено.

Попри переїзд, вдається співпрацювати зі старими підрядниками: працівники сервісного центру почали обслуговувати львівські філії одного із банків.

Проте зараз сервісний центр функціонує фактично в форматі стартапу – намагається якнайшвидше розвиватись з мінімальними витратами.

До речі, у Львові, релоковані підприємства можуть скористатись обласною програмою підтримки бізнесу й отримати 100 тисяч гривень фінансування. Якщо таке підприємство утворило 20 і більше робочих місць, то ця сума зростає до 200 тисяч гривень. Також в межах програми можна отримати до 50 тисяч гривень на заходи з маркетингу та до 80 тисяч на сертифікацію продукції.
Виробничим підприємствам в галузі легкої промисловості, агропереробки, машино- та приладобудування можуть додатково оплатити обладнання на суму до півмільйона гривень.

Як повідомлялося, Рубіжанська панчішна мануфактура відновлює виробництво у Львові.

Фото ЛОДА