“Через обстріли армії РФ Попаснянського водоканалу без води понад 1 мільйон абонентів”, - Гайдай

Зруйнований будинок на Луганщині

Гуманітарна ситуація на Луганщині залишається вкрай важкою. Про це під час прес-конференції в Українському медіа центрі розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“За понад 4 місяці постійних обстрілів не було такого населеного пункту на підконтрольній Україні частині Луганської області, який би не обстрілювали з мінометів, танків, артилерії різних калібрів. Росіяни зруйнували всю критичну інфраструктуру, водопостачання Попаснянського водоканалу. Через обстріл водоканалу без води залишились понад 1 мільйон абонентів. Це офіційна статистика”, - сказав Гайдай.

За його словами, щоб підняти воду до Лисичанська потрібно ставити нові компресори, прокладати труби, це дуже складна робота навіть у мирний час. Також окупанти так і не змогли відновити електрику та газопостачання.

“Росіяни офіційно заявили, що Луганська область повністю під їх контролем, але насправді в двох населених пунктах досі тривають бої. Тому окупанти кидають туди всі сили. Реально вони не можуть контролювати ту територію, там гинуть їх солдати. Українські військові знищують їх техніку. Бої там запеклі,і сподіваємось, що злагоджена робота наших ЗСУ, як на полі бою, так артилерії, дасть результат”, - розповів Сергій Гайдай.

Раніше він спростував фейк російської пропаганди щодо хімічну лабораторію в Рубіжному.