Дитячий анестезіолог з Лисичанська знайшов роботу на Дніпропетровщині

Лікар-анестезіолог Михайло

Медик з Лисичанська, який лікував дітей у підвалах, влаштувався до однієї з лікарень Дніпропетровської області. Про це в соцмережах повідомив директор Департаменту міжнародної технічної допомоги Луганської ОВА Денис Денищенко.

За його словами, до війни анестезіолог Михайло працював у обласній дитячій клінічній лікарні в Лисичанську, розташованій за 30 кілометрів від лінії розмежування. Через постійні обстріли російської армії медики вимушені були надавати допомогу пораненим дітям у підвалі. Чоловік працював до останнього, виїхав у квітні разом зі своїми евакуйованими пацієнтами до Дніпропетровщини, коли у лікарні вже неможливо було перебувати.

“Спершу під мінометними обстрілами працювали у відділенні на першому поверсі. Коли відділення пошкодили, були розстріляні майже усі палати інтенсивної терапії, ми вимушені були спуститися у підготовлене підвальне приміщення, де надавали дітям допомогу, у тому числі і тим, які були на штучній вентиляцій легень", - згадує лікар.

Електроенергії не було, тож використовували генератори.

“Були діти різного віку, кількох місяців до більш старших, підлітків. В останні дні у закладі перебували до 20 дітей”, – каже Михайло.

Вибухи, за його словами, відбувалися поруч з лікарнею, у 10-15 метрах. Через це повибивало скло у вікнах, і деякі медичні працівники травмувалися.

Наразі лікарю запропонували працювати в одній з лікарень Дніпропетровщини і надавати допомогу дітям, зокрема, тим, які постраждали у Луганській та Донецькій областях.

Раніше повідомлялось, що діагностичний центр Старобільської багатопрофільної лікарні відновив роботу в Дніпрі.