Під час боїв за Лисичанськ і Сєвєродонецьк ЗСУ знищили близько 11 тисяч загарбників

Під час боїв за Лисичанськ і Сєвєродонецьк ЗСУ знищили близько 11 тисяч загарбників

Російські окупанти зазнали колосальних втрат під час боїв за Лисичанськ і Сєвєродонецьк в Луганській області. Бійці Збройних сил України знищили близько 11 тисяч загарбників.

Про це повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков в ході дискусії, організованої Atlantic Council, пише «УНІАН».

"За неофіційними оцінками росіян, в боях за Сєвєродонецьк і Лисичанськ загинуло близько 10-11 тисяч окупантів", - заявив глава Міноборони.

При цьому він зазначив, що українські захисники знищили близько 2 тисяч солдатів так званої "ЛНР" та близько 8-9 тисяч військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації.

Крім того, Резніков вказав, що понад 20 тисяч російських солдатів отримали поранення, а з них близько 6,5 тисячі - важкі травми з ампутацією кінцівок.

Також ситуацію прокоментував військовий блогер Дмитро Бабкін у своєму в Фейсбуці.

"Зустрівся з двома хлопцями, офіцерами, які повернулися до строю після лікування від поранень. Про одного з них я писав раніше - це Тьома, який за фахом танкіст, але в який тільки якості не воював за ці останні пів року! Він був і командиром піхотного взводу у Рубіжному, і командував влучним вогнем танків при стрільбі з закритих позицій - справжній Герой!", - пише він.

Другий Герой - теж офіцер.

"Його особистий "кейс" 38 підтверджених, власноруч ліквідованих орків зі стрілецької зброї! В тому числі ворожі снайпери! Шість поранень, два з яких осколкові, дуже важкі! З того що не рахується - чотири кульових влучання в каску та бронежилет, контузія з втратою слуху на 70%! В цій історії є все - вилазки в ворожий тил в міських умовах, маневр з флангів, маневр вогнем, участь у деверсійно-розвідувальних групах, снайперські дуєлі та, головне - фото живих та мертвих орків, їх тушки обгризані собаками, драми з їх же листуваннями з сім'ями. Так, вони отримували листи військовою поштою. Уявляєте рівень комунікації в двадцять першому сторіччі!?", - розповів блогер.

Він додав, що Резніков не перебільшує втрати орків на Северодонецькому плацдармі.

"Ви всі вже чули про наших артилеристів, але навряд чи знали про хлопців з піхоти Бригади швидкого реагування НГУ, які особисто, зі стрілецької зброї, знищили до 60 у..банів - є в нас і такі Чемпіони!", - написав він.

Як повідомлялось, на офіційній сторінці Бригади швидкого реагування Національної гвардії України у фейсбуці опублікували відео з телефонів бійців, які боронили Сєвєродонецьк та Рубіжне.

"Ворог втратив понад 300 одиниць броньованої техніки, близько 1000 орків убитими та близько 1500 пораненими у Рубіжному та Сєвєродонецьку, що їх українські воїни перетворили на м'ясорубку для російського загарбника. Ніколи не забудемо оборону цих населених пунктів і вічно шануватимемо тих героїв, що склали життя, спалюючи мордорську цвіль.
За Україну і перемогу!" - написали Нацгвардійці. 

Фото «Українська правда"