Росіяни вкрали та вивезли майже 70 тис. тонн зерна нового врожаю з Луганщини

Росіяни вкрали та вивезли майже 70 тис. тонн зерна нового врожаю з Луганщини

Близько 70 тис. тонн зерна нового врожаю росіяни вже відібрали у фермерів Луганщини і вивезли

Про це повідомляє Луганська ОДА.

Через це в аграріїв не залишається врожаю для реалізації та, відповідно, коштів, аби розрахуватися з населенням за паї. Фермери регіону, навіть за відсутності більшості одиниць техніки, яку росіяни вкрали навесні, липневий врожай зібрали в оптимальні строки.

Так, два найпотужніших підприємства Луганської області – ТОВ СП «Нібулон» та ПрАТ «Агротон» – майже завершили збирання врожаю. Однак зерно націоналізувало кубанське підприємство.

За оперативними даними, вже вивезено майже 70 тис. тонн зерна нового врожаю.

У Департаменті агропромислового розвитку Луганської обласної військової адміністрації відзначають, що до початку російського вторгнення ці агроформування були найпотужнішими підприємствами регіону.

Вони впроваджували сучасні технології, створювали для орендодавців соціальний пакет, своєчасно розраховувалися і мали найбільш високий рівень орендної плати.

Питома вага в загальному обсязі виробництва ранніх зернових кожного із цих підприємств досягала більше 10 відсотків.

Наразі окупанти відбирають в них врожаї та вивозять на кубань.

Нагадаємо, Мінагрополітики спільно з Офісом Генерального Прокурора та МВС проводить необхідну роботу з метою визначення обсягів компенсації збитків, завданих аграрному сектору внаслідок збройної агресії російської федерації.

Передумовою можливості отримання аграріями компенсації понесених втрат є звернення до компетентних органів для здійснення належної фіксації факту знищення (пошкодження, викрадення) засобів виробництва, будівель, сховищ, урожаю тощо та внесення відомостей про вчинене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У зв’язку з цим в ЛОДА інформують щодо необхідності належного документування таких подій.

Фото ЛОДА