З жовтня в Україні запрацює нова програма іпотеки

З жовтня в Україні запрацює нова програма іпотеки

Програма “Доступна іпотека”, яка надасть можливість українцям, зокрема й переселенцям з Луганської області, купляти житло під 3% запрацює з 1 жовтня 2022 року, щоправда лише для деяких категорій громадян. Про це у соцмережах повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Перша категорія - це військовослужбовці за контрактом та працівники сектору безпеки та оборони. Друга категорія - це медики. Третя - вчителі та педагогічні працівники. Четверта категорія - науковці. Ставка за іпотекою для всіх цих категорій громадян складатиме 3%. Термін іпотеки - до 20 років. Мінімальний початковий внесок - 20% від вартості житла”, - відзначив очільник Кабінету Міністрів.

Прем’єр також додав, що з наступного року така програма запрацює для всіх українців, які потребують покращення житлових умов. Ставка буде так само пільговою і складатиме лише 7% річних.

Уряд намагається допомагати не лише з іпотекою, а й з розвитком малого бізнесу, який через повномасштабне вторгнення рф в України постраждав найбільше. Зокрема, планується погодити 500 заявок на отримання грантів для створення бізнесу.

Кабмін відкрив шість грантових програм, що дозволять розвинути малий та середній бізнес, створити десятки тисяч бізнесів та сотні тисяч робочих місць, а також надати громадянам можливість отримати необхідні навички для нової кар’єри. Усі ці грантові програми об’єднані назвою єРобота.