На Луганщині окупанти відновлюють електрику з порушенням всіх норм

На Луганщині окупанти відновлюють  електрику з порушенням всіх норм

На Луганщині росіяни використовують усе наявне озброєння, аби витіснити підрозділи Сил оборони із зайнятих позицій, проте відбиті ще чотири атаки ворога

Про це на своїй сторінці пише керівник Луганської ОВЦА Сергій Гайдай.

За його словами, ворог намагається наблизитися до Бахмуту.

«По декілька разів на добу в цих районах працює ворожа авіація. Вчора нею здійснено чотири авіаудари. Ще тричі росіяни проводили артилерійські атаки, застосовували реактивну артилерію, двічі штурмові дії підтримувалися танковими наступами. Ще шість разів здійснювалися обстріли мінометами», - акцентував Гайдай.

Окупанти намагаються створити сприятливі умови для наступу на міста Донеччини, проводили наступальні та штурмові дії для покращення тактичного положення, проте безуспішні.

Чотири атаки ворога завершилися їх відступом на попередні позиції. На ранок 5 серпня невеличка частина Луганщини досі нескорена;

У Лисичанську та Сєвєродонецьку гуманітарна ситуація жахлива.

«Вони електрику відновлюють повністю з порушенням всіх канонів. Я спілкувався з фахівцями…напряму просто кидають. Це все погорить потім», - каже Гайдай в рамках єдиного телемарафону.

Там необхідно з нуля відновлювати всю інфраструктуру, як і в інших захоплених містах.

Зв'язок з окупованими територіями є через Інтернет – необхідно увімкнути VPN.

Колаборантам на Луганщині стає все важче – партизанський рух в області посилюється. Через руйнування залізниці у ворога ускладнене логістичне сполучення, триває полювання на керівників окупаційних адміністрацій. Позавчора обстріляли автомобіль з так званим мером та його заступницею в Біловодську.

Окремо Гайдай подякував вчителям на окупованій території.

«Ми заплатили зарплати вчителям, бо знаємо, що вони намагаються вчити дітей дистанційно по українській програмі. Їм велика вллячність», - підкреслив Гайдай.

Бо таким вчителям може загрожувати небезпека на окупованих територіях.

Як повідомлялось, окупанти все частіше застосовують авіацію, а в Сєвєродонецьку падають аварійні багатоповерхівки.

Фото ЛОДА