У Рубіжному окупанти почали ховати містян, а в Сєвєродонецьку встановлюють цистерни з технічною водою

У Рубіжному окупанти нарешті почали ховати містян, а в Сєвєродонецьку встановлюють цистерни з технічною водою

Незважаючи на перекидання частини живої сили та техніки до південних областей, основні зусилля росіяни продовжують зосереджувати на сході України. Цього разу вони штурмували Верхньокам’янське.

Таку думку висловив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у своїх соцмережах.

«Ворог тричі організовував штурмові дії, при кожній з яких атакував одразу з декількох сторін. Зокрема, вів наступ поблизу Верхньокам’янського, але через супротив наших збройних сил вимушений був відступити. 12 разів росіяни застосовували ствольну артилерію, ще чотири – реактивну. Таку ж кількість разів залучали мінометників, нанесли два ракетних удари. Населені пункти, навколо яких пролягає лінія фронту, обстріляні окупантами з усіх видів озброєння, у тому числі із танків. Шість ударів проведені штурмовою та армійською авіацією ворога», – уточнив Гайдай.

Тим часом, в Рубіжному окупанти днями поховали рештки 63 загиблих місцевих жителів, яких вони вбили чотири місяці тому.

У першу чергу, росіяни перевіряли територію об'єктів соціального значення.
«Хочеться спитати – а ще пізніше не можна було почати? Більшою територією міста росіяни оволоділи ще в квітні. Невже необхідно було чекати найспекотнішої погоди? Минуло майже чотири місяці, а вони тільки почали збирати тіла, які до сих пір лежали посеред вулиць. Про скількох ще вбитих росією ми дізнаємося згодом?» – резюмував Гайдай.
Також він озвучив об’єкти, які планувалося відкрити цього року.

Ще в лютому, незважаючи на примхи погоди, на спортивному майданчику біля торговельного центру "Джаз" працював будівельний кран. Майже без вихідних. У 2022 році всі очікували на відкриття сучасного комплексу. А ще - затишного скверу імені Сергія Губанова. Готувались до початку зведення обласної лікарні.

"Визволили" його від життя. Бо зі 100 із чимось тисяч населення зараз там залишилось приблизно 10 відсотків. Хтось на окупантів чекав, багатьом просто діватися було нікуди.
Півтора місяця росіяни обіцяють світле життя в розбитому ними же місті. Але не можуть налагодити елементарне - відремонтувати світло та газ, підготувати Сєвєродонецьк до опалювального сезону. Черговому очільнику окупаційної влади міста моргунову це незрозуміло - на його "малой родине" холодна вода подається погодинно вже років 30 як. А опалюють будинки там дровами.», - каже Гайдай.

У Сєвєродонецьку, за його словами, пішли простішим шляхом. Нащо ремонтувати систему водозабезпечення? Є цистерни з технічною водою, які облаштували по місту.

Сєвєродонецьк без води

«Та що робити взимку, коли температура сягне нуля? Кригу їсти? А ще встановлені два гігієнічні центри - душові палатки. Із чергою у три місяці наперед.

Щоправда, є телебачення. Не кабельне - пересувне. Лише з однією пропагандою. Ані улюблених серіалів, ані футболу. Хочеш подивитись російські "новини" - побігай за авто з телевізором. От ніхто і не бігає», - підкреслив Гайдай.

пересувний телевізор

Як повідомлялося, у Сєвєродонецьку, де вже півтора місяця обіцяють відремонтувати електропостачання, нарешті запрацював перший телевізор.
Щоправда, розташований він на борту автомобіля, який пересувається по місцях скупчення населення, транслює лише один канал, який забажає окупаційна влада, і працює нерегулярно.

 

Фото ЛОДА