Підприємці-переселенці можуть подаватись на гранти за новими напрямками

Підприємці-переселенці можуть подаватись на гранти за новими напрямками

Уряд вніс зміни до програми підтримки переробних підприємств у межах проєкту “єРобота”. Про це повідомила Луганська ОВА.

Тепер гранти за цією програмою зможуть отримати й фізичні особи-підприємці. Крім того, розмір гранту тепер буде прив’язаний до необхідності створення певної кількості робочих місць. Зміни також торкнулися програми мікрогрантів в частині заохочення для малих фермерських господарств.

Уряд розширив напрями, на які можна витрачати кошти. Тепер це закупівля сировини, матеріалів, тварин, програмного забезпечення та інших послуг і товарів, пов’язаних із виробництвом.

На отримання грантів для створення або розширення наявних підприємств в межах проєкту “єРобота” вже надійшло 6,5 тисяч заявок.

Шість тисяч заявок подано на мікрогранти до 250 тисяч гривень. 100 заявок — за програмою створення нових теплиць і нових садів. Більше 400 заявок — за програмою створення нових переробних підприємств. Усе це вже найближчими місяцями конвертується в тисячі робочих місць.

Також підприємці з Луганщини, які через бойові дії та окупацію міст вимушені були перемістити свій бізнес на підконтрольну Україні територію мають можливість орендувати державні активи за пільговими умовами.