Прокурору з «ЛНР» загрожує довічне ув’язнення

Прокурору в «ЛНР» загрожує довічне ув’язнення

За спільного процесуального керівництва прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора та Луганської обласної прокуратури особі повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст.111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний вступив у злочинну змову з представниками так званої «лнр» окупаційної адміністрації рф. Він надав їм допомогу в утворенні та організації роботи так званої «прокуратури Сватівського району лнр» та зайняв псевдопосаду прокурора у незаконно створеному правоохоронному органі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводу Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою Департаменту захисту національної державності СБУ.

За протиправні дії підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, за процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Луганщини в колабораційній діяльності (ч.7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що на початку травня 2022 року 41-річний мешканець Луганщини вступив у злочинну змову з окупаційними військами рф і представниками т. зв. «лнр». Підозрюваний добровільно зайняв посаду «керівника» «прокуратури Кремінського району «лнр».

Фото прокуратури