У Тернополі відкрили гуманітарний штаб для переселенців

У Тернополі відкрито гуманітарний штаб для переселенців

У Тернополі відкрито гуманітарний штаб для переселенців зі Сватівщини та жителів інших районів Луганщини.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

Звернутися жителі Сватівського району можуть за адресою: вул. Генерала Мирона Тарнавського, буд. 7- а (корпус № 4 Тернопільського фахового коледжу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя).
Контактна особа: Філенко Ольга Данилівна, телефон:+380662797888.

Для допомоги у формуванні реєстру переселенців Сватівського району та визначення першочергових потреб ВПО необхідно заповнити форму.

Також 9 серпня відкрився Координаційний центр надання допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганщини в Івано-Франківській області.

У хабі визначатимуть потреби переселенців та налагодять єдину систему логістичного супроводу гуманітарної допомоги, юридичну підтримку, допомагатимуть вирішити соціально-побутові проблеми жителів Луганщини.

Слід зазначити, що на Івано-Франківщині зараз мешкає близько 10 тисяч жителів Луганщини. Багато хто приїхав без речей і засобів для існування.

Для оперативного забезпечення нагальних потреб людей запроваджено чат-бот телеграм-каналу «Допомога переселенцям з Луганщини в Івано-Франківській області», а також онлайн-анкета, яку можна заповнити.

Координаційний центр працює з вівторка до суботи з 10:00 до 15:00 за адресою: м. Івано-Франківськ, вулиця В’ячеслава Чорновола, б. 128 (стадіон «Рух»).
Телефон для довідок +380990161724;
e-mail: lug.koord.centr.wpo@gmail.com.

Як повідомлялося, в містах України для жителів Луганської області, що вимушені були покинути свої домівки, створили 11 гуманітарних хабів.

Фото ЛОДА