Троє колишніх помічників суддів Старобільського районного суду та прокурор перейшли на роботу до окупантів

Троє колишніх помічників суддів Старобільського районного суду та прокурор перейшли на роботу до окупантів

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури та Старобільської окружної прокуратури завершено досудове розслідування у чотирьох кримінальних провадженнях стосовно місцевих жителів за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Зокрема, слідство встановило, що у березні 2022 року вони перейшли на бік країни-агресора та почали співпрацю з представниками окупаційних правоохоронних органів. В умовах воєнного стану колаборанти розпочали роботу на так званих «прокурорських» посадах у незаконно створеній «прокуратурі Старобільського району генеральної прокуратури лнр».

Псевдопрокурорами при окупаційній владі рф стали троє колишніх помічників суддів Старобільського районного суду, ще один підозрюваний у минулому мав досвід на посаді прокурора.

Наразі чотири обвинувальні акти стосовно колаборантів направлено до суду. Особи оголошені у розшук.

Їм загрожує покарання – до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомлялося, мешканцю Луганщини, який «зливав» інформацію про ЗСУ, загрожує тюремний строк та конфіскація майна.

Фото прокуратури