Сєвєродончанка на Львівщині отримала протез від благодійників

Сєвєродончанка на Львівщині отримала протез від благодійників

62-річна Ірина з Сєвєродонецька отримала протез за проєктом “Руки для мами”. Про це повідомила Львівська ОВА.

Проєкт “Руки для мами” стартував на Львівщині кілька місяців тому. В межах цієї ініціативи відомі митці віддали свої роботи для аукціонів, які відбулися за кордоном та у Львові. Завдяки цим аукціонам вдалось зібрати понад 30 тисяч євро на протезування українців, які постраждали від російської агресії.

«Пані Ірина родом з Сіверськодонецька. Жінка разом з онуком жили в будинку сестри, у промисловій зоні. Пригадує, що окупанти стріляли по базах постійно. 18 травня уперше за два місяці волонтер привіз їм гуманітарну допомогу. Щойно коробку з продуктами занесли у будинок – пролунав вибух”, - розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Жінку врятував її 16-річний онук Єфімій – єдина близька людина. Через наслідки вогнепального уламкового поранення лікарям довелося ампутувати Ірині ліве стегно. На вулиці, де жили Ірина та її онук, вціліли лише 5 будинків.

Зараз жінка перебуває в одній із лікарень Львівщини. Онук – у родинному домі “Покрова”.

“Дякую організаторам проєкту “Руки для мами”, митцям, а також посольствам, фундаціям та всім структурам, які сприяли нам у реалізації потрібної ініціативи. Найближчим часом придбаємо протези ще для двох жінок, які постраждали через терористичні дії росії”, - додав Максим Козицький.

Про те, як лікарі допомагають сєвєродончанам у Дніпрі, читайте в матеріалі "Сєвєродонецьк онлайн".