“Росіяни можуть втратити здатність оборонятися”, - ISW

“Росіяни можуть втратити здатність оборонятися”, - ISW

Армія рф скоро може втратити здатність відбивати навіть обмежені атаки ЗСУ. Про це в аналітичному звіті повідомив Американський Інститут Вивчення Війни.

В документі йдеться, що російська армія не може доставляти боєприпаси, паливо та важку техніку, достатню для наступальних або оборонних операцій, через понтонні переправи або по повітрю.

Через високоточні удари ЗСУ по мостах у Херсонській області, у військ РФ спостерігається нестача палива та боєприпасів. А також покинута російська техніка, зниження інтенсивності російських штурмових і артилерійських обстрілів.

На думку експертів, можливе збільшення випадків російського мародерства та кількість російських військовополонених, захоплених ЗСУ.

Якщо українські війська зможуть перешкодити росіянам відновити будь-який з пошкоджених мостів, російські сили на західному березі Дніпра, швидше за все, втратять здатність захищатися навіть від обмежених українських контратак.

Ситуація на 13.08.2022

Наразі, у тимчасово непідконтрольних районах Донеччини й Луганщини росіяни та їхні найманці руйнують пам’ятники українським захисникам, які з 2014 року боронили Донбас від російської гібридної війни.