Почав працювати гуманітарний штаб для переселенців з Луганщини у Запоріжжі

Почав працювати гуманітарний штаб для переселенців з Луганщини у Запоріжжі

Відсьогодні у Запоріжжі розпочали видавати гуманітарну допомогу жителям Луганської області. Про це повідомила Луганська ОВА.

Для отримання продуктових наборів необхідно заповнити гугл-форму.


“Якщо у вас декілька членів родини, то відповідну форму необхідно заповнити на кожну людину окремо. Коли заявки обробить оператор гуманітарного штабу – телефоном вас сповістять про дату та час отримання, або погодять з вами той день тижня та годину, коли переселенцю зручніше за усе під’їхати за допомого”, – йдеться в повідомленні.

Багато у кого через поважний вік чи відсутність комп’ютера та смартфону відсутня можливість залишити запит через гугл-форму.

Таким людям допоможуть за телефоном +380 (99) 402 02 29, запитавши всі необхідні дані. Крім того, можна особисто звернутися до штабу, де вас зареєструє один зі співробітників.
У кожного переселенця обов’язково запитують про нагальні потреби. Вже у перший день роботи, 19 серпня, луганчани звернулися за допомогою у отриманні зимового одягу, теплих ковдр, постільної білизни, посуду, побутових приладів, ліків.

Із наступного тижня в штабі буде надаватися безоплатна юридична допомога.

“Сьогодні ми запросили тільки 50 осіб, щоб налагодити систему видачі, визначитися із кількістю робочих місць, швидкістю перевірки документів та формування гуманітарних наборів. Із понеділка кількість отримувачів збільшиться щонайменше вдвічі. Для нас важливо, щоб вони не стояли годинами у черзі, а витрачали лише декілька хвилин свого часу. Тому краще не приходити заздалегідь або запізнюватися”, – підкреслили працівники гуманітарного штабу.

Під час першого візиту при собі обов’язково мати копії паспорта, ідентифікаційного коду та довідки ВПО. Остання має бути видана органами соціального захисту міста Запоріжжя або Запорізької області.

У регіоні зареєструвалися близько 7 тисяч жителів Луганщини. Однак є ті, хто тримав довідку ВПО тут, вже переїхав в іншу область, однак не повідомив про це органи соціального захисту у визначені законом строки.

Є й зворотні випадки, коли у Запоріжжі мешкають луганчани із довідками, виданими на Харківщині чи Полтавщині, а перереєструватися ще не встигли.

Для отримання гуманітарної допомоги це необхідно зробити обов’язково.

У штабі поки що не визначилися, із якою періодичністю надаватиметься гуманітарна допомога кожній родині. Але про наступну можливість вас обов’язково сповістять телефоном та опублікують запрошення у телеграм-каналі.

Для тих, хто мешкає поза межами Запоріжжя та не може з’явитися до штабу, зараз визначаються варіанти доставки гуманітарної допомоги.

Штаб розташований у місті Запоріжжя: вул. Сєдова, 5. Це будівля районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району.

Звертатися необхідно у кабінети № 46 та № 47 на четвертому поверсі, допомога також видаватиметься за можливістю на другому поверсі.

Графік роботи: 9:00 – 17:00 з понеділка по п’ятницю.

Дістатися штабу можна безкоштовними тролейбусами № 11 та № 17, які прямують безпосередньо до штабу, а також маршрутними таксі.

Орієнтир для тих, хто ще не встиг вивчити місто та не має змоги користуватися вищеназваними тролейбусними маршрутами, – будівля Запорізької обласної державної адміністрації на проспекті Соборному. Вулиця Сєдова розташована дещо вище.

Як працбє сєвєродонецька лікарня у Дніпрі читайте в ексклюзиві "Сєвєродонецьк онлайн".