В Луганській області почали зникати діти

В Луганській області почали зникати діти

Жителі Луганська повідомляють про неодноразові випадки зникнення дітей віком від 14 до 18 років. Про це у соцмережах написав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, дітей затримують до встановлення особистості. Процедура триває не 72 години, як зазвичай, а доки за дитиною не прийде батько або брат, яких ставлять перед вибором: “Якщо не дитина, то хто замість неї піде на фронт?”

“Я неодноразово розповідав, до яких методів вдаються окупанти, аби примусово мобілізувати чоловіків призовного віку. Зараз там і працювати майже нікому, як от на шахті у Довжанську, звідки мобілізували 430 працівників, а скоро дійде до того, що жінкам ні з ким буде одружуватися. Втім, дітей, які вже підросли, росіяни почали готувати до війни”, – написав Сергій Гайдай.

Він додав, що у Біловодському районі в день 225-річчя утворення села Новодеркул відбулося “урочисте прийняття присяги та посвячення в учасники воєнно-патріотичного руху “Молода гвардія” 30 дітей шкільного віку.

Чи розуміли вони майбутні наслідки того, що відбулося? Навряд чи. Батьки, точніше матері, – можливо. Але дітей на захід вони пустили і покірно спостерігали за абсурдом, який породжує смерть.

Тим часом окупанти виправдовуються за примусову мобілізацію, а в Алчевську забирають навіть непридатних до служби