Більше двох третин пенсіонерів виїхали з окупованої Луганщини, щоб не жити з ворогом

Більше двох третин пенсіонерів виїхали з окупованої Луганщини, щоб не жити з ворогом

В окупованих містах від росіян втекла більша частина пенсіонерів, на яких вони сподівалися на референдумі.

Про це у своїх соцмережах повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Протягом декількох місяців окупанти не полишають спроб зібрати особисті дані населення задля маніпуляцій під час проведення псевдореферендуму.

Звісно, певні сподівання покладали на людей похилого віку.

«Але, як виявилося, і вони втекли від російської навали. Якщо до повномасштабного вторгнення ми мали понад 330 тисяч пенсіонерів, то за ці півроку за поновленням та призначенням пенсій до відповідних органів окупаційної влади звернулося лише 110 тисяч осіб. Більше двох третин літніх людей виїхали, вирішили жити в спокої і цивілізованому світі, а не при «руському мирі». І більшість із тих, хто не зміг евакуюватися, – жителі територій, захоплених у перші два тижні війни. Вони просто не встигли», – резюмував каже Гайдай.

Нагадаємо, виплата пенсій мешканцям окупованого Сєвєродонецька розпочалася у місцевому відділенні пошти. У міському управлінні пенсійного фонду вже обслуговуються понад 6,5 тис. осіб.

Раніше виплати пенсій у відділеннях пошти розпочалися у Рубіжному.

За даними «Міністерства праці та соціальної політики» так званої «ЛНР», понад 105 тис. мешканців окупованих цього року територій подали заяви на отримання пенсії в "ЛНР".

Фото: p-p.com.ua